
Bærekraft på Tall Ships
The Tall Ships Races 2026 i Stavanger skal gjennomføres i tråd med Stavanger kommunes klimamål, avtalen om å være en klimanøytral by innen 2030 og målene i Grønn plan om minst mulig negativ påvirkning på natur og dyreliv.
Klima: Seiling er selve symbolet på miljøvennlig transport – drevet av vinden, uten skadelige utslipp. I Stavangers havn får alle skutene tilbud om å kople seg til landstrøm.
Miljø: Prosjektet planlegger å redusere miljøpåvirkningen med tiltak som avfallshåndtering, bruk av fornybar energi og vekt på bærekraftig transport for både deltakere og publikum. Vi ønsker å oppnå sertifisering som Miljøfyrtårn for gjennomføringen av festivalen og skutenes besøk.
Sosial bærekraft: Inkludering, involvering og motvirkning av utenforskap er bærebjelker i Stavangers Tall Ships-prosjekt, enten man inviteres med som frivillig, medseiler eller besøkende publikum. Vi skal legge til rette for et aldersvennlig og barnevennlig arrangement med god fremkommelighet for mennesker med nedsatt funksjonsevne.
Gjennom medseilerprogrammet ønsker vi å la ungdom møte ungdom, seile sammen, bygge fellesskap om bord, oppleve mestring og involvering mens man seiler konkurranse. Det å la unge oppleve sin egen sosiale verdi i et internasjonalt fellesskap gir positive erfaringer og minner for livet.
FNs bærekraftsmål: The Tall Ships Races 2026 Stavanger er knyttet til følgende av FNs bærekraftsmål:
11 Bærekraftige byer og lokalsamfunn
12 Ansvarlig forbruk og produksjon