- Stavanger er en inkluderende kommune og vi har plass til alle.
- Regnbuen er et symbol for mangfold og inkludering, og mot fordommer og ekskludering.
- I Stavanger finner du ni benker, én benk i hver bydel, som sammen utgjør regnbuens farger.
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.
Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest
I hver av våre ni bydeler finner du en regnbuebenk. Benkene er ensfargede, men sammen utgjør benkene regnbuens farger. Her finner du benkene:
Regnbuen er et symbol for mangfold og inkludering, og mot fordommer og ekskludering. Benkene er like, men likevel ulike, og i Stavanger har vi plass til alle.
I tillegg til regnbuebenkene i bydelene skal det bygges en regnbueplass på Nytorget. Regnbueplassen blir en del av parken som skal være ferdig i 2025.
Flere norske og europeiske byer har fått en regnbueplass eller -gate for å markere støtte til mangfold og inkludering. Plassene er som oftest sentralt plassert i sentrumskjernen, og er i flere tilfeller en «plass i plassen». Regnbueplassen i Oslo er en del av Spikersuppa ved Karl Johans gate, og i Bergen inngår plassen som del av Torgallmenningen.
Utvalg for bymiljø og utbygging vedtok 21. juni 2023 at Stavanger skal få en regnbueplass på Nytorget. I tillegg skulle det plasseres én regnbuebenk i hver kommunedel.
Regnbueplasser vil bidra til å markere og fortelle at Stavanger og innbyggerne ønsker å være en inkluderende kommune for alle, og som arbeider mot fordommer og ekskludering.
Vi svarer ikke på henvendelser her, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre!
Vi beklager...
Vi begrenser antall mulige tilbakemeldinger fra samme IP-adresse innen et gitt tidsrom. Du har nå nådd denne grensen.