De offisielle jubileumsproduktene til Stavanger 2025 er kåret. Samlet skaper is, pølse, sider, kippers, laks, kveite og bærbusker smaken av Stavanger!
Fra frukthagen til Karstein og Taj-Elisebeth Anvik på Halsnøy kommer det søt og naturlig eplesaft som er presset og pasteurisert på eget safteri.
Det er ikke alle jubileumsproduktene som er spiselige, tradisjonshåndverk er også representert.
Fra ysteriet kommer Trave, som er en halvfast ost laget på upasteurisert kumelk fra egne kyr, med lagringstid på 6 til 12 måneder.
Albert Idsøe er en familiebedrift med lange tradisjoner.
I en liten sjokoladefabrikk ved Hafrsfjord finner du Fjorden sjokolade, en nykommer som startet opp i 2023.
I dag er det Siddis Gelato som tilbyr italienske fristelser produsert av lokale råvarer fra sitt utsalg i Pedersgata.
I Breigata 5 finner du en av byens eldste og mest tradisjonsrike butikker. Brødrene Pedersen har vært en del av sentrumshandelen i Stavanger i snart 150 år.
Mikals Laks er et familieeid røykeri som holder til på Skiftun i Hjelmeland kommune.
Et stykke utenfor byen, på idylliske Kalvøy, driver familien Middelthon en liten gård.
Brynes Planteskoler ble etablert av Thorstein Bryne i Paradis på Storhaug i 1887.
Fra de dype, klare fjordene i Ryfylke kommer kveite av ypperste kvalitet.
Kippers, som er røkt og hermetisert sild, har en lang historie knyttet til Stavanger.
På Sæbø vokser over 7000 epletrær, og av de søte og friske ryfylkeeplene produseres prisvinnende sider og juice.
Det er usikkert hvor langt tilbake det har blitt brygget og drukket øl i Rogaland, men det finnes indikasjoner på at det er laget ulike varianter av gjæret drikke så langt tilbake som steinalderen.